Es & Co: KIT anno 2020

Natuurlijk ben ik mij bewust van de huidige onrust in de wereld veroorzaakt door oorlogen, klimaatverandering en de in blinde paniek migrerende bevolkingsgroepen, maar eerlijkheidshalve zie ik ook talloze positieve signalen.
Neem nu de enorme vooruitgang die wij mensen op technologisch gebied gemaakt hebben. Persoonlijk verheug ik mij op al die ontwikkelingen en als we deze ook nog op de juiste manier gaan toepassen dan voorzie ik een mooie toekomst.

Zo waren er vele technologische gadgets te bewonderen op CES 2016. Een kleine greep uit de grappige maar ook praktische uitvindingen die door grote merken op de markt zijn gebracht.
Je telefoonscherm geprojecteerd op je arm of been (het einde van nerveus gegraai in broekzak of handtas..), een opvouwbare scooter, intelligente schoenen met thermostaat én GPS, of een Zeiss lens voor de camera in je smartphone. Voor iemand als ik, die niet graag rijdt in het steeds drukker wordende Nederland, is het meest geniale technische hoogstandje de aankondiging van het zelfsturend rijden!

In Silicon Valley is Google samen met Microsoft en Tesla (of Faraday Future, Tesla’s ‘concurrent’?) druk bezig met het testen van de Google Car. Ces 2016 was voor de ‘futuristen’ onder ons dan ook teleurstellend omdat Mercedes en Volvo wél demofilms lieten zien, er diverse entertainment devices voor de zelfsturende auto werden gepresenteerd maar de elektrische en écht werkende zelfsturende auto pas in 2017 gepresenteerd zal worden. De verwachting is dat deze rond 2020 in productie genomen kan worden mits de machtige autolobby geen roet in het eten gooit.

Stel je voor, je typt of roept (voicecontrol) waar je heen wilt en vervolgens kun je achterin de auto je E-book lezen, uitgebreid lunchen of andere belangrijke dingen doen.
Denk aan uitbundige feestjes waar De Bob niet meer nodig is!
Of je gaat met het vliegtuig op vakantie, de auto zet je af, rijdt terug naar ‘de stalling’ en bij terugkomst ‘roep’ je de auto om je op te komen halen. Hoe gaaf is dat!

Natuurlijk moet de wetgeving aangepast worden want wie is er anders verantwoordelijk voor al die rondrijdende spookauto’s?
Sparen is niet nodig want niemand hoeft een auto te bezitten. Je roept er gewoon een. Ik kies dan natuurlijk wel een auto die bij de gelegenheid én mijn outfit past!