Recensie: Hebban – Alexander Roessen

‘De Stem: een knap, leuk verhaal’

Het verhaal begint met een pittige openingsscène, zonder dat er teveel verklapt wordt om wie het gaat behalve dat het een hij is, iets wat in je achterhoofd gedurende het verhaal toch blijft knagen want je weet namelijk dat er iets staat te gebeuren.

Wat zich daarna ontvouwt is een wirwar aan zeer korte hoofdstukken, waarbij de hoofdpersonen elkaar in sneltreinvaart afwisselen. Boven elk hoofdstuk staat aangegeven om welk hoofdpersoon het gaat. In het begin erg prettig, later soms overbodig omdat je als lezer de hoofdpersonen leert onderscheiden. De korte verhaallijnen lopen vloeiend in elkaar over waardoor je al snel binding met de hoofdpersonen krijgt.

De schrijfstijl is vlot, to the point en soms erg grappig. de Stem is een snel, relatief kort, origineel verhaal. Het plot nam een iets andere wending dan ik had verwacht: de omslag van een van de hoofdpersonen kwam wat tegenstrijdig over, gezien het begin en het had ook best wat pittiger mogen eindigen. Ondanks dat, heb ik het met veel plezier gelezen.

Ik vind het een knap, leuk verhaal waarbij de karakters en gebeurtenissen goed met elkaar verweven zijn, wat je als lezer soms een ‘oh, wacht even’-moment oplevert. De karakters zijn levendig neergezet, terwijl de Stem voor de nodige opschudding en hilariteit zorgt.

Bron: Hebban / Recensent: Alexander Roessen