Recensie: Conny Schelvis

‘Vermakelijk boek’

Gezien de tekst op de achterflap en dat het verhaal van Maarten in de ik-persoon is geschreven verwacht je dat hij de hoofdrol speelt in het verhaal maar andere figuren spelen een evenredig grote rol. Dit zijn Lisa (collega van Maarten), Hans (chef van Maarten en Lisa), Barbara (vrouw van Hans), Erik (kunstenaar). Alle karakters zijn op de een of andere manier met elkaar en met Maarten verbonden, soms op een manier die je niet verwacht of waarbij het net even lijkt dat toeval een wel heel grote rol speelt.

Het verhaal is origineel en zeer vermakelijk. De stem die Maarten te pas en te onpas van adviezen voorziet en op zijn tijd behoorlijk irritant is voor Maarten lijkt hem toch wel goed gezind te zijn. Maar zoals gezegd ik had een wat grotere rol voor Maarten en zeker voor de stem verwacht.

Het is de schrijfster wel gelukt mij te boeien met haar verhaal. Het is mooi hoe de personages met elkaar verbonden zijn / raken en het thrillerelement is mooi uitgewerkt. Wat er precies in de proloog is gebeurt en met wie daar is een wat lange aanloop naar nodig maar omdat het verhaal heerlijk vlot leest maakt dat niet uit en de puzzelstukjes vallen vanzelf op zijn plaats.

Naast dit stukje spanning is het ook vermakelijk te lezen hoe de personages zich soms in vreemde situaties weten te raken en hierdoor ook de nodige invloed op de anderen hebben.

Een smakelijk web met intriges wat heerlijk weg leest!

Bron: Connies Boekkies / Recensent: Conny Schelvis

Lees verder

Recensie: Hanneke Tinor-Centi

‘De Stem: origineel, verfrissend en spannend!’

Maarten Brugman is de hoofdpersoon in ‘De Stem’. Maarten is een wat sullige, ingedutte, gescheiden man die op een bepaald ogenblik een stem gaat horen die hem de weg wijst richting een minder saai bestaan. Hij wil in eerste instantie niets weten van De Stem, maar wanneer hij merkt dat De Stem hem adviezen geeft waar hij daadwerkelijk iets aan heeft, accepteert hij De Stem en geeft haar zelfs een naam: Amelie.

Amelie geeft hem op geestige wijze advies, onder meer over hoe hij zijn aantrekkelijke leidinggevende –Lisa- zou kunnen veroveren. Lisa krijgt van haar baas een voorstel voor een nieuw project; een project dat in de relationele sfeer grote veranderingen met zich meebrengt en betrekt Maarten daarin.

“Wonderlijk genoeg ben ik wakker voordat de wekker afgaat en ik snoer het onding vroegtijdig de mond. Ik rek me uit en ben verbaasd over het gevoel van welbehagen door de warme lakens, die als een veilige cocon om mijn lijf zijn gewikkeld.”

In de ‘De Stem’ lopen verschillende verhaallijnen parallel aan elkaar waarbij diverse personages om beurten de hoofdrol krijgen toebedeeld. De personages in de diverse andere verhaallijnen variëren van duister tot misdadig en hebben uiteindelijk allemaal op een of andere wijze met elkaar, met Maarten of met Lisa te maken.

“Natuurlijk weet ik best dat er iets moet veranderen in mijn leven, maar dat kun je niet forceren. Het kost tijd. ‘Luister, als je klaar bent om uit je lethargische staat te stappen dan roep je maar. Tot die tijd heb ik wel iets beters te doen. Tabee’! De woorden van de Stem galmen nog na als de conducteur de glazen klapdeuren openduwt en licht slingerend mijn kant op loopt.”

Een uiterst ingenieus en origineel verhaal over relaties, fraude, machtsmisbruik, intriges, verleiding en vriendschappen. Een fraaie roman die neigt naar een psychologische thriller.

Esther debuteerde in 2017 met ‘Wervelstof’. Met het schrijven van ‘De Stem’ bewijst de auteur van diverse markten thuis te zijn, want ‘De Stem’ is van een totaal andere orde als haar eerste boek. Haar schrijfstijl is sprankelend en verfrissend; het thema uiterst origineel. De royale dosis humor maken ‘De Stem’ tot een waar leesgenoegen.

De lezer die van een spannend verhaal vol intriges, een vleugje erotiek, humor en psychologische spelletjes houdt, zal smullen van dit boek!

Bron: Hanneke Tinor-Centi / Recensent: Hanneke Tinor-Centi

Lees verder

Recensie: Thrillers and More

‘Mooi en aangrijpend, recht uit het hart!’

Wervelstof is een debuut wat mij enorm verrast heeft. De cover zou mij niet uitnodigen tot het lezen van dit boek, maar gelukkig werd mij een recensie exemplaar aangeboden waardoor ik kennis heb magen maken met een schrijfster die mij heeft weten te raken.

In het voorwoord schrijft Suzanna over haar gevoelens die boven komt drijven tijdens het schrijven van dit boek, deze woorden komen recht uit het hart en dat voel je als lezer.

Suzan ontmoet Steve en beiden hebben direct speciale gevoelens voor elkaar, een liefde op het eerste gezicht uit het boekje, de afstand maakt het hebben van een relatie onmogelijk. Maar liefde overwint alles, dus Suzan en Steve moeten elkaar weer zien, daar is geen twijfel over mogelijk. Dit betekent voor Suzan dat ze impulsief besluit op reis te gaan. Het wordt een reis op zoek naar zichzelf. Gevoelens van verliefdheid, angst, eenzaamheid, verdriet maar ook boosheid komen binnen als een bom. Je leeft mee en vergezelt haar op de reis die ze uitgestippeld heeft. Het leven bestaat uit het maken van keuzes, soms zijn ze goed en soms heb je spijt, maar liever spijt dan altijd met de vraag blijven zitten, wat als?

Ik heb van Wervelstof genoten, de schrijfstijl was prettig, het verhaal met momenten best nog even spannend maar vooral boeiend. De plot liet mij even een keer extra slikken, het raakte een gevoelige snaar. Een ontroerend debuut van een schrijfster waar ik graag meer van wil lezen.

Bron: Thrillers and More / Recensent: Bianca

Lees verder