Recensie: Hebban – Inge Brunnekreef

‘Origineel en verrassend’

De cover
Zelf vind ik de cover niet zo mooi. Het is een gele cover die wel goed opvalt en er in de boekhandel echt uit zou springen al zou ik het boek niet op pakken. Ik ben daarom heel blij dat ik deze kans kreeg van Futuro Uitgevers. Erop zie je een gat waar een mond uit komt. Waarschijnlijk de stem. De titel is dikgedrukt.

De schrijfstijl
De schrijfstijl is in een goede en duidelijke taal neergezet. Korte zinnen en er wordt genoeg beschreven. De hoofdstukken zijn van een mooie lengte en maken je als lezer nieuwsgierig dat weg leggen geen optie is. De hoofdstukken beginnen steeds met een ander perspectief. Dit maakt dat het boek goed leesbaar blijft.

Het verhaal
Het verhaal gaat voornamelijk over Maarten maar daarnaast zijn er genoeg andere personages zoals Lisa, Hans, Barbara en Erik. Ook voor Annelie (de stem) is een leuke rol weg gelegd. Maarten is gescheiden en is eenzaam. Hij is wat mensenschuw en heeft weinig contacten. Op een dag hoort hij opeens een stem. Maarten vind het eerst maar niets maar steeds verder in het verhaal weet hij de stem echt te waarderen. De stem geeft Maarten goede adviezen zowel zakelijk als privé.

Mijn mening
Het verhaal begint met een proloog wat me met vraagtekens achterlaat. Wat is er nu gebeurt?
Het verhaal zit goed in elkaar en is goed opgebouwd. Erg leuk dat elk hoofdstuk steeds begint met een andere personage.
Suzanne geeft zo steeds meer informatie prijs en wordt het verhaal steeds duidelijker. Zodra je weet hoe de personages met elkaar verbonden zijn blijft geen vraag onbeantwoord en leest het boek als een trein .Het plot is een mooie afsluiting met een verrassende twist.

Echt een thriller zou ik het boek niet willen noemen. Voor mij miste hier de spanning te veel. Toch heeft het me steeds weten te boeien. Een mooi en origineel boek dat ik met veel plezier heb gelezen. Wie weet komt er nog een vervolg van Maarten want dat is bij dit boek zeker mogelijk.

Bron: Hebban / Recensent: Inge Brunnekreef