ES & Co: Over de datum

Tien jaren zijn verstreken sinds ik uit het gezinsleven ben gestapt. In de afgelopen jaren heb ik in mijn kennissenkring een aantal manspersonen verzameld waar ik nooit een fysieke relatie mee heb ontwikkeld.
Het zijn waardevolle kennissen waarmee ik eenzelfde soort humor of levensinstelling mee deel.
Mijn motto om geen exen of anderszins gecompliceerde liefdesrelaties op mijn facebook te hebben, houd ik hoog in het vaandel. Dat zorgt namelijk alleen maar voor complicaties.

Je zou denken dat iedereen met de jaren ‘wijzer’ wordt.
Helaas begin ik daar in sommige gevallen sterk aan te twijfelen.
Een fenomeen wat zich de laatste maanden aandient is iets waar ik mijn hoofd over heb gebroken en nog steeds…
Ik begrijp het gewoonweg niet!

Oude, nooit ontvlamde relaties, dienen zich na jaren vriendschap aan via privé berichten, waarin ze onverwachts vreemde voorstellen doen alsof het gisteren was dat we een date hadden.

Casus:
Een man waar ik vijf jaar geleden enkele dates mee heb gehad, en waar ik nu vier jaar en elf maanden bevriend mee ben stelt me ‘out of the blue’ voor om bij mij te komen slapen. ‘Samen slapen is veel gezelliger …,’ stelt hij suggestief voor.
Mijn innerlijke reactie is: *WTF.
Mijn reactie naar hem is: ‘Dit voorstel maakt me heel ongemakkelijk.’
Wat ik écht had willen zeggen is: Hoe haal je het in je hersenpan te denken dat je mij na vijf jaar zo’n voorstel kunt doen? Ben je niet helemaal lekker in je achterknieën? Ik dacht dat we vrienden waren, maar dat heb je dan nu mooi verkloot!

Aangezien dit nog maar één van de vreemde ‘out of the blue’ voorstellen van mannelijke kennissen in de laatste weken is, ben ik na lang nadenken tot de volgende theorie gekomen:

Tien jaar is lang en aangezien ook ik niet meer zo fris en fruitig ben als toen, zijn die mannen dat ook niet. Het daten en aan de haak slaan van aantrekkelijke dames verloopt aanzienlijk moeizamer en uit ‘nood’ grijpen ze terug naar hun oude archieven waar ze wanhopig een poging doen om nog te redden wat er te redden valt.
Oftewel, ze scrollen wanhopig door hun social media en fone en sturen berichten naar dames die al die tijd in hun archief op de reservebank zaten.

De volgende boodschap is dan ook voor de mannen die in blinde paniek door de voortschrijdende jaren, terugtrekkende haargrens, buikvorming en fronsrimpels in het wilde weg rare voorstellen aan dames uit hun verleden doen.

Heren,

Jullie werkwijze en botte manier van benaderen is uitermate beledigend.
Bovendien zijn jullie ver over de datum en te laat. Veel te laat …