ES & Co: De Slons

Ik ben een slons. Oké, ik ben een slons van huis uit, met in het middenstuk van mijn leven een langdurige poging tot ‘het slons af zijn’, maar helaas was die strijd tevergeefs.

Nou werkt mijn sterrenbeeld ook niet mee. Voor degenen die er iets van afweten – ik niet, alleen maar over ‘de mijne’ – : Ik ben een waterman met ascendant leeuw! 
Het is de meest gruwelijke combinatie die je maar kunt bedenken. Waterman met ascendant leeuw staat gelijk aan: Jeckel & Hide, Laurel & Hardy, Sneeuwitje & de boze stiefmoeder, Adriaan van Dis & Gordon etc…

De waterman gedraagt zich over het algemeen als een oude hippie. Beetje tegendraads, excentriek, vrijheidslievend, en het zal de waterman jeuken hoe ie eruit ziet, laat staan wat anderen van hem/haar denken.
Een leeuw houdt van mooie dingen, is trots, houdt van decorum en wil over het algemeen overal de beste in zijn, en anders wel in het middelpunt van de belangstelling staan.

Over het algemeen loop ik sinds het einde van mijn carrière in het bedrijfsleven, liefst in gemakkelijke kleding; oftewel jogging- of spijkerbroek, niet prikkende en vooral wijde truien, en comfortabele schoenen.
Mijn kast is daarentegen gevuld met de meest exclusieve maatpakken, jurken en anderszins, inclusief bijpassende schoenen en handtassen.
Soms sta ik genietend voor mijn immense kast, strijk liefdevol over de glanzende stoffen, neem een Cinderella muiltje in mijn handen waar het prijskaartje nog blank en ongeschonden onder de gave zool plakt om deze vervolgens weer mooi naast haar familie van goede komaf te zetten.

Weggooien?
Kringloop?
Echt niet.
Dragen?
Aandoen?
Ook niet.

Zo ook met het huishouden. In mijn hoofd heb ik een plaatje van hoe mijn huis eruit zou kunnen zien. Met vlagen doe ik daar wel eens een poging toe, maar het wordt nooit zoals ik het voor me zag. Bovendien is er niet tegen op te boksen; stof, spinrag, zand en kruimels. Als ik alles wil hebben en houden, zoals de leeuw in mij wil, dan heb ik geen leven.

De slons in mij krijgt steeds meer de overhand, puur en simpel omdat het veel gemakkelijker, comfortabeler maar ook goedkoper is.

Ik kom soms om in het stof, slijt mijn dagen in een huispak, maar heb mooi wel een tweede boek geschreven.

Lang leve de verloedering!