ES & Co: Damesperikelen – Zakken of Plakken

Ik zit behoorlijk lekker in mijn vel maar naarmate de leeftijd vordert, ook wel heel ruim!
Onderstaande tips zijn dan ook meer toegespitst op de ‘rijpe slanke den’ hetgeen niet betekent dat ik andere groeperingen wil uitsluiten.
Mijn tips en trucs zijn wel vaker multifunctioneel gebleken.

Genetisch uitgevoerd in een maat die bungelt onder de gemiddelde BMI index, geniet ik sinds mijn jonge jaren van de voordelen maar ook nadelen van ondermaatsheid.

Voordelen vóór het 40ste levensjaar:
– Voordelig shoppen op de kinderafdeling.
– Altijd jonger worden geschat.

Nadelen:
– Jonger worden geschat (mede door de kinderkleding…) dus word je vaak ook als een kleuter behandeld.
– Voor mannen die ik leuk vond/vind ben ik niet aantrekkelijk. (nog altijd hebben mannen een voorkeur voor weelderige vormen, hetgeen gelijk staat aan ‘vruchtbaar’).
– Het schijnt totaal acceptabel te zijn om waardeloze *K* opmerkingen te maken zoals: ‘Eet jij nou maar door’, ‘Neem nog een stukje, je kunt het hebben’, ‘Skattiiiiie, ben je nu alweer afgevallen?!’, ‘Heb jij een eetstoornis? etc…
Dat zeg je toch ook niet tegen iemand met overgewicht?!?
Heel onaangenaam dus.

Nou is de huid een zeer rekbaar orgaan en kan het veel extra’s herbergen maar in mijn geval heeft dat nooit noemenswaardig plaatsgevonden. Tijdens mijn zwangerschappen puilde enkel mijn buik naar voren uit, maar aangezien mijn huid wel wat extra’s aankon, zijn daar geen sporen van achter gebleven.

Na het 40ste levensjaar wordt de huid bij elke vrouw (en man) wat lusteloos en minder veerkrachtig, of deze nu gevuld is of niet, en hoe je het wendt of keert, het gevecht tegen de verslapping is tevergeefs. Om alles nog een beetje in het gareel te houden zijn drastische maatregelen nodig. Natuurlijk maakt het geen bal uit hoe je eruit ziet als je in je eentje lekker op de bank aan het zappen bent, met of zonder versnaperingen, maar als je een date hebt, een uitje van je werk, een gala of anders, wil je strak voor de dag komen.

Let op! Voor mijn ultieme tip moet je dus lekker ruim in je vel zitten anders schiet het zijn doel voorbij.

Benodigdheden: ducttape, een schaar, markeerstift, grote spiegel, een kastje of tafeltje naast de grote spiegel, kleine spiegel.

Stap 1:
– Kleed je uit en ga naakt voor de grote spiegel staan.
– Markeer met de stift alle hangende probleemgebieden.
– Geef de gebieden een nummer.

Stap 2:
– Knip het aantal stroken tape dat correspondeert met het aantal gebieden voor en plak deze aan een hoekje op de rand van het kastje/tafeltje.

Stap 3:
– Rol elk probleemgebied tussen duim en wijsvinger naar de gewenste hoogte en vouw de huid voorzichtig om.
– Zet vast met de voorgeknipte ducttape.

Stap 4:
– Voor de achterzijde (billen en zijnaden) gebruik je de kleine spiegel.
– Ga met je rug naar de grote spiegel staan en spot met de kleine spiegel de knelpunten.
– Zet ook deze vast met de voorgeknipte tape.

Stap 5:
– Als je klaar bent met plakken check je of alles goed en stevig bevestigd is.
– Spring een paar keer op en neer en maak enkele extreme dancemoves. Als er niks verschuift of naar beneden zakt zal dat de avond zelf waarschijnlijk ook niet gebeuren.

Kleed je naar de gelegenheid en neem voor de zekerheid de rol ducttape en een schaar mee naar je afspraak. Zo kun je eventuele verzakkingen tijdens het feestgewoel verhelpen.

Succes verzekerd!

Notitie: voor spannende dates werkt deze methode niet, tenzij jullie allebei stomdronken zijn.